HEMMAGJORT MED RABARBER

RABARBERLEMONAD, ca. 8dl oblandad saft:

500g rabarber
7,5 dl vatten
Juice från 2 citroner
2-2,5 dl strösocker

Skölj rabarberna och skär i små bitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vattnet och en matsked citron. Koka upp och låt sjuda i ca. 15 minuter. Sila över saften till en annan kastrull, tillsätt sockret och värm tills det löses upp. Låt lemonaden svalna en stund innan du tillsätter resten av citronsaften. Smaka av, tillsätt eventuellt mer socker!
Låt svalna helt innan du häller över till en flaska som förvaras i kylen.


KNÄCKIG RABARBERKAKA:

500g rabarber
2 dl havregryn
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 krm vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
125g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap

Smöra en ugnsäker form. Skala och skär rabarberna i små bitar och lägg i formen. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret tillsammans med grädden och sirapen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda. Bred ut smeten över rabarberna. Gräddas i ca. 40-50 minuter på 150 grader, eller tills kakan fått fin färg.

Jag gjorde dubbelsats då jag använde mig av en ganska stor form!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Ida Norrman, 25 år

Fru till Petter & mamma till Ludwig. Skriver om det som faller sig in för stunden, mycket om familjelivet, inredning, sjukhusbesök, renovering och personliga tankar. Förhoppningsvis finns det något att läsa för dom flesta!

Välkomna!
RSS 2.0