KÖKSDRÖMMAR

Är det något jag verkligen vill göra, helst för ett år sedan så är det vårt kök. Det är verkligen ett gräsligt 80-tals kök med kakel som går i grönt, blått, gult, rosa, lila och vitt.. Luckorna börjar bli dassiga, skeva och det ser helt enkelt bara förjävligt ut!

Vi håller på att spara ihop för att kunna göra köket inom en snar framtid och jag längtar så! Det vi, (läs; jag) har bestämt är att köket ska gå i grått! Vita tapeter, vit bänkskiva och gråa luckor! Sen är det allt annat runt omkring som ska bestämmas.. Vad var beslag, vilken färg, ska luckorna vara släta, inredningen i skåp och luckor.. Ja, jag längtar i alla fall!

(null)
(null)
(null)
Alla bilder tagna från Pinterest!

Det är ju så läckert! Men jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken stil jag vill ha i köket. Lutar mest åt släta luckor då resten av hemmet går lite i det "stilrena"! Luckor som är utskurna är för mig lite mer lantliga, vilket är sjukt fint! Men jag vet inte om det skulle passa in hos oss! 

Ja, vi får se! Grått ska det vara i alla fall!

INGA FLER LÖFTEN, VI KÖR PÅ MÅL!

(null)

  • Bli mer hälsosam! Vilken klyscha va? Men i och med min diabetes så behöver jag verkligen tänka mer på hur, vad och när jag äter. Samt att jag behöver gå ner i vikt!
  • Stressa ner! Är det en sak jag är fruktansvärt duktig på så är det att stressa och bli stressad. Jag behöver hitta något som kan få mig att varva ner ibland och inse att allt inte alltid behöver vara på topp jämt!
  • Vara gladare! Ja, det låter kanske knepigt. Men nu för tiden känns det som att jag tänder till på alla hundra för minsta lilla. Jag måste försöka tänka på att allt inte alltid är på blodigt allvar.
  • Tänka på vår elförbrukning! Jag är väldigt duktig på att ha alla lampor tända samtidigt, torktumla alla kläder, ha tvn på även om jag inte tittar på den. Helt enkelt börja tänka på att man kan minska ner användandet av elen hemma.
  • Tänka mer matsmart! Se över vad som finns hemma, inte handla hem nytt hela tiden utan äta av det som redan finns, äta rester osv.
  • Spara mer pengar! Vilket i sin tur handlar om betydligt mindre shopping. Jag är på tok för duktig på att spendera pengar, främst på saker till Ludwig! Måste börja tänka mer på att man kanske inte alltid behöver handla någonting nytt till honom.
Finns säkerligen så mycket mer, men dessa är mina främsta mål under 2018 och jag hoppas och vill tro att jag kommer att fixa detta! 

JAG SÄGER BARA EN SAK... ÄNTLIGEN!

Mina vänner, mina ovänner, bekanta och obekanta. ÄNTLIGEN är hallen klar, eller ja. Förhoppningsvis klar i alla fall. Köpte mer spackel igår och började slipa lite granna på det som torkat, resten slipade vi idag. Så fruktansvärt tråkigt med detta förarbete alltså.. Men, nu när Petter åkt till jobbet och Ludwig ligger och sover så passade jag faktiskt på att måla! Så imorgon så får vi helt enkelt se om det räckte med en strykning, jag hoppas i alla fall på det! Ser ut som att allt är täckt nu i alla fall.
 
Minuset är väl att jag såg när jag väl målat att slipningen inte blev helt hundra. Men jag orkar helt ärligt inte bry mig om lite små skavanker. Det ser betydligt bättre ut nu än vad det gjorde tidigare i alla fall!
 
Så ja, nu ska jag leta upp några tavlor att sätta upp. Köpte en hylla idag när jag och Sandra var till Erikslund en sväng som ska upp där inne också. Så jag måste ju även hitta lite småinredning som ska stå där. Men ah, nu är jag helt jäkla slut i både kropp och huvud så tänkte faktiskt snart lägga mig. Hoppas er helg har varit bra och att ni får en lugn och skön start på nya veckan.
 
FÖRE! Dock är nästan all tapet bortriven här redan. Men sitter en snutt kvar som visar vad för tapet som satt innan.
 
EFTER! Grått, fräscht och stilrent. Dock ser man tydligt nu att inte dörrkarmarna är vita.. Det är ett senare problem.Ida Norrman, 25 år

Fru till Petter & mamma till Ludwig. Skriver om det som faller sig in för stunden, mycket om familjelivet, inredning, sjukhusbesök, renovering och personliga tankar. Förhoppningsvis finns det något att läsa för dom flesta!

Välkomna!
RSS 2.0